mulakan dengan

mulakan dengan

Sunday, October 31, 2010

post 34~dah bagitaw

beberapa hari lepas..
mybe lam 29/10/10 kot..
aku telah melakukan sesuatu yang berani as a girl..
huuhuuhuu
mybe korang xkan rasa perbuatan aku ni sesuatu yang berani kot
tapi bagi aku memang berani walaupon x terang2an

pada 29 October 2010::
aku bgtaw 'dya' suh dengar lagu fevret aku
n aku suh dya hayati..
then aku bgtaw dya, yang lagu tuh, bley tak law aku tujukan kat dya.. ^_^
'dya' tanya "bakpo??"
aku jawab.."think it by urself"
n aku tanya dya smpai akal x nk pk??
then dya jwb, "sampai kot"
aku dapat merasakan bahawa dya mulai memahami apa yang aku cuba sampaikan kat dya..

ada ke budak pompuan meluah kan perasaan kat budak laki??
law ada,apa panggilan yang biasa orang bagi kat pompuan tu ah?
mesti panggilan yang x elok kan3?
sebab pompuan tuh wat sesuatu yang orang lain x buat..
tapi, setahu aku, Siti Khadijah lah yang melamar Nabi Muhammad s.a.w.
................................
da xtaw nk cakap apa da..
-end-

thats all!!
chil2 yaw!!

Friday, October 29, 2010

post 33~akhirnya!

selepas seharian..
(xsampai seharipon..mybe separuh hari)
aku mencri lagu apa yang nk masuk kan lam aku punya blog..
ni lah hasilnya..
tilu-tak kan pernah ada

urutan lagu yang aku cari
1. kangen band-pujaan hati
2. paramore-ignorance
3. mocca-secret admirer
4. ashley tisdale-it's alright, it's ok
5. dealova-dewa19
6. paramore-brick by boring brick

susah btol nak cari lagu2 yang ngam ngn aku ni..
ni pon juz masukkan jew..
lantak r..
asalkan ada lagu lam blog aku..
weeeee~~
**sebb jeles tgok n denga blog orang laen ada lagu.. ^_^

ok thats all now!
chill2 yaw!! ^_^

Tuesday, October 26, 2010

post 32~done!!

today
on 26 October 2010
i have finish my exam (PSPM)
my last paper today are 
1. mechanical engineering paper 1
in da morning 9-10 a.m.
2. mechanical engineering paper 2
in da evening 2.30-3.30 p.m.

AND NOW!!
time to packing!!
time to back home!!

welcome home!
KELANTAN are waiting for me there..






got to go..bye!
chill2 yaw!!

Sunday, October 24, 2010

post 31~love u!!



lega rasa nya hari ni..
huuuh!!
my mom calling me early in da morning
*blink blink blink ^_^

my mom worried of me coz i have write in my FB,
"i feel like i want to cry"
[my mom=if she know i want to cry, she will call me a.s.a.p]
coz,
style aku,


law aku nak nangis
aku akan nangis time tuh gak
so, on that time
my mom be my shoulder
although dya xde kat depan aku




aku da story segala nya kat dya..
so, now hopefully dya da x risau da..
maafkan saya ma..
saya x bermaksud nak wat ma bimbangkan saya..

THANKS FOR MY MOM!! 
LUV U MOM!! <3


ok..finish!!
chill2 yaw!! ^_^

post 30~talking nothing



u r always talk about us!!
r u satisfied??!!
u talking bout me wth her,
but when u r with me, u r talking bout her
u think is it oke to talk about frens at their back??
i dont think so..
im sorry, i dont think to join ur group.
u can talk,n im listening
but i wouldt adding ur "talk"
it can be call as BACKSTABBER !!
yes!!
sure!!
that is the best nick name can be given to u
did u think u r perfect??
did u think i like u r talking bout me at my back??
did u think that i like to hear u saying something bad bout my fren??
ur wrong!!
im not that type..
im not the type that u can gather n talking2 about someone mistake..
NO ONE IS PERFECT IN THIS WORLD!! OK!!
u are also not perfect!!
dont ever think that u r perfectly borned!!

yes. i admit that i'm also are not perfect..
i didnt say that i'm perfect
as i have said "no one is perfect in this world"
i'm also a creature in this world
so i'm also not that perfect

oke!
i know what..
u are talking bout someone that u are not satisfied with..
TAPI!!!!!!!
takkan lah kes sebesar zarah pon awak nak ambil kisah jugak..
itu saya dan dya punya hal lah..
bukannya kami kacau kamuh pon!!
lain lah kalau kami kacau kamuh..
boleh jugak kamuh nak mengata sana mengata sini
da prob now is..
u are "too concerned" !!
u know?? TOO CONCERNED !!
small matter pon nak ambik wat kes..
law kamu jadi lawyer, sah2 memang banyak kes yang akan naik ke mahkamah..
coz kes kecil nakkan engadilan..tuan punya badan x ambik kisah pon
hakim pon akan pening n naik muak tengok muka awak
sebab asyik2 tengok muka awk jew law naik court
hakim pon naik cemuh!!
taw tak CEMUH!!!
awk kenal tak perkataan cemuh tuh?

selama ni saya xtaw yang awk pon ada bercakap tentang saya kat blakang..
mybe saya "percaya" kat awk
i think nothing yang awk x satisfied ngan saya
RUPANYA
ada jugak..i never have such this experience
sebab tuh la saya xtaw..
kawan saya tuh memang dah taw.
sebab tuh dya taw apa yang awk cakap ngan sya

tapi saya??!!
xtaw satu hapa pon
awk cakap ngan dya,
dya wat xtaw,
dya x bgtaw saya yang awk cakap sal saya kat blakang saya
sedangkan saya bgtaw dya yang awk cakap sal dya kat blakang dya
sampai hati dya tak menyampaikan apa yang saya ada sampaikan kat dya
hari ini baru terbongkar semuanya
itu pon saya bertanya kpd dya
law x....HARAM dya nak bgtaw
ntah2 xkan bgtaw sampai habis matrik
saya bgtaw dya yang awk ada bercakap sal dy pon sebab saya pk
i'm her BEST FREN here
i dont want anything misunderstanding between her
i know her better than u, that's y aku x ambil kisah sangat ngan apa yang kaw cakapkan

sekarang aku ngah bengang+marah sangat2!!
tapi aku xmau tunjukkan
coz aku dah lama dapat tittle "pemarah"
lam kalangan korang
YES!! I ADMIT IT!!
aku pemarah law potong percakapan aku!!
aku pemarah law kaw cakap sal aku(mengumpat)+kutuk aku !!
ya!! aku memang marah ngan kaw!!!!
tapi hati aku cakap SABAR~~
aku akan dengar cakap HATI aku
orang cakap ikut hati mati,
law aku x ikut kata hati aku skang ni,
mungkin kaw yang akan mati!!!!

KENAPA??
KENAPA??
KENAPA??

now, really willing to cried.. 
i want my mom hug!!!
kan bagos law hujan..
aku bley nangis sepuas2 hati dalam hujan tuh
xde orang yang akan tengok aku nangis lam hujan tuh..


(alhamdulillah aku x mencarut walaupon aku marah2)
oke thats all for today!!
chill2 yaw!! (xley nak chill rite now,tp tulis jew la)

post 29~Jangan Kecewakan Orang Yang Mencintai Kamu

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu.Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.



2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20]  Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

Saturday, October 23, 2010

post 28~sedar diri ya!



okeh..now i'm writing about it again..
about <3(love)

for sure i love my mom and dad!!
and also my family..
beside that, i also love someone others..
tapi aku blom bgtaw kat dya..
haahaahaa
its is really weird plak law pompuan yang cari laki kan???
ada istilah terbaik untuk kenyataan ini
seperti "perigi mencari timba"
biasa nya timba yang aka cari perigi
(perigi=pompuan..timba=laki)
insyaallah..aku takkan wat camtuh..
^_^
sbb, biasa nyer laki yang akn cari pompuan..

so, kepada pompuan2 yang da ada yang menyayangi tuh,
HARGAILAH orang yang menyayangi kamu tuh,
jangan lah plak nak main2 kan perasaan mereka..
mereka pon manusia gak.
ada hati n perasaan.
cubalah bayangkan law anda berada di tempat mereka..
xke hancur hati anda??

and kepada laki2 yang dah ada menyayangi tuh,
cuba2lah untuk stick to one ya!
jangan lah nak mengada2 nak cari 'spare'
nnti kantoi kan susah..
mulalah acara pujuk rayu..
esh3..

manusia2
memang beginilah manusia,,
xpernah nak bersyukur ngan yang apa yang dah diberi/dikurniakan kepada kita
sentiasa mahukan lebih



kepada yang still single,
jangan rasa anda xlaku or anda x cantik or anda jual mahal
nak kata xcantik, sudah termaktub "manusia adalah sebaik2 kejadian"
dont worry, law da ada jodoh xkan ke mana..
cuma yang membezakan ada masa nya sahaja samada kejap atau lambat
disebalik kejadian yang berlaku pasti ada hikmah nyew..

jika difikirkan secara positif,
mungkin Allah menyayangi kita..Dia xnak kita jatuh ke kancah maksiat.
Dia tak nak kita bergelut nagan dosa yang kita mungkin tak sedari,,
SO, dont be SAD!!


sememangnya akuh tak pernah ada experience pasal benda nih semua
(mesti korang cakap camni : cakap aje memang senang law xkena pd batang hidung sendri)
tapi aku tulis semua ni yang aku daripada pengalaman terkumpul..
aku kumpul pengalaman kawan2 aku
(samada yang aku tahu cerita secara terperinci atau tak)
alhamdulillah..mybe Allah nak aku terokai dulu liku2 nya..
(ayat koya jah hk lebih..haahaahaa)
it's oke law aku still in da tittle "single"..
lagipon aku pon memang x berapa berminat nak masuk ke alam ini..
kebanyakan kawan aku tak percaya yang aku belum pernah memasuki alam ini
adakah ianya pelik??
ya!! sampai kini..
umur aku yang dah mencecah 18 tahun dan bakal berumur 19 pada akhir bulan 2 nnti,
belum pernah aku mengalami pengalaman ini..
tapi kebanyakan kawan aku still tanya aku mcm mana
nak solve prob in relationship diorang..
(tak kisah lah samada aku tak pernah in relationship pon asalkan,
aku tahu macam mana nk solve prob;melaluui prob my frens)
nak tahu bout me??
tengok pic kat atas..
THAT'S ME!!
"TRUST ME WHEN I SAY I LOVE U, BECAUSE I REALLY MEAN IT"

aku lebih cenderung hendak kawan lagi..
tapi xtaw lah kot2 ada yang berjaya membuat aku
tukar fikiran
(aku salute kat sapa yang berjaya tuh) ^_^
TAHNIAH!!



okeh! thats all..
chil2 yaw!! ^_^

post 27~someone admire


oh!!
that girl/boy so lucky
coz ada jugak yang nk tengok kat dya
xkisah lah samada dya tuh cantik ke tak
asalkan dya tuh indah di mata si pemerhati
rite??!!


bagaimanakah perasaan anda
apabila anda mengetahui anda diperhati??
mesti anda rasa terkejut + bangga kan3 ??
DAN
bagaimanaklah perasaan anda,
apabila anda kantoi memerhatikan seseorang??
PASTI  malu kan3 ??

saya confirm and sure
law orang yang anda perhatikan tuh adalah orang yang anda ADMIRE
betol tak??
law x btol, untuk apa anda tengok dya??
xpayah lah nak tengok2..trus jew pegi cakap ngan dya
kan lagi senang..
dapat tengok depan2..
apa kelas tengok jauh2.. 
haahaahaa..

tapi anda perlu ingat..
mata adalah anugerah ALLAH yang perlu dijaga n dihargai
jangan tenung lama2..
nnti akan menimbulkan fitnah..
sesungguh nya dosa fitnah adalah lebih besar drp membunuh..

sememangnya fitrah manusia menyukai seseorang
xkira lah samada orang yang dya sukai itu,
 sentiasa ngan dya ataupon dya bru kenal
yang pastinya..pasti ada sifat2 yang dya sukai...

ok!! i stop here..no more sentence to write.. ^_^
cill2 yaw!!


Thursday, October 21, 2010

post 26~just want to write about.....


wat is that mean??
at first i found this simple word is from my fren..
aku sungguh ketinggalan zaman..
haahaahaa
sampaikan ringkasan "ily: pon aku xtaw..
sekarang sudah mengetahuinya..=.=
aku tau drp kawan aku tuh pon masa aku baca blog dya..
dya ckp"ily" my dear!
then akuh tanya apa benda "ily" tuh??
dya cakap "i love u"
itu adalah ringkasan nya,,,
terus emygedala aku datang.....ooooooooooo ^_^

then i found this colourful "ily" pic..
so, i pick it n upload in here..
^_^

p/s : dis post doest meaning anything
i just want to write about it
tiba2 mau tulis masa tgok pic yang comel nih

okeh.thats all
cill2 yaw!!

Tuesday, October 19, 2010

post 25~selesai dua!

kimia kertas 2!
tamat pada kol 11 pagi tdi..
peratusan yang aku dapat buat, xtaw r nak kata brapa bnyak ..
bnyak yang merapu kot..
haahaahaa
xpe..yang penting aku dah puas aty ngan apa yang aku telah buat,, ^_^
so, untuk paper kimia, tamat sudah!
now to concentrate to other subject.. \(^_^)/

pengajian kejuruteraan mekanikal kertas 3!
section A : jawab satu soklan sahaja
pilih samada lukisan mekanikal @ awam
aku mmbuat pilihan lukis lukisan awam walaupon aku ambil kos mekanikal
aku teramat pening semasa exam tdi..sampai terpaksa memilih lukisan awm..=.=
section B : jawab satu soklan sahaja
pilih samada elektrik @ elektronik
sudh pasti elektrik menjadi pilihan aku..
tengok jew lukisan elektronik, terus xtaw nk wat apa ngn lukisan tuh.. =.=
so, jalan penyelesaiannya, ambik yang senang skit..
walaupon for sure takkan dpat markah penuh kat ctuh..


oke thats all..
cill2 yaw!!

Monday, October 18, 2010

post 24~selesai satu!

satu sudah selesai!!
subjek bi, saya dapat mereka sebuah cerita yang sudah semestinya examiner tuh teramat sakit aty semasa marking paper akuh...
xtaw apa yang lah apa jenis cerita yang aku dah karang...


untuk kimia plak,
aku dah bantai habis habisan..
xtaw lah apa yang kau dah jwab..
jwapan memang senang!!
cara nya, hanya lorek kan bhagian jawapan yang anda pilih
samada A, B, C, atau D..
senangkan..
tp yang susah nya, nak lorek tu, nak lorek yang mna satu??
kena lah tengok soalan dulu, kemudian baru lah dapat pilih..
yang pilihan ni pon satui, entah betul erntah tidak..
so, berserah je lah..tawakkaltualaallah...
semoga paper kimia kertas 2 esok, aku dapat jwab dengan jaya nya!!


thats all..
chill2 yaw!!

Saturday, October 16, 2010

post 23~for the rest of my life



pernah kah anda kehilangan??
kehilangan sesuatu yang anda sayang??
sesuatu yang menjadi kenangan anda
sesuatu yang first in ur life
sesuatu yang membuatkan anda rasa xdapat hidup law xde "dya"

                                            bagaimanakah perasaan anda??
sedih
marah
kecewa
redha
gembira
rindu
sayang
takut
cemas
terkejut
stress



and now!
my mood is mixed together.
i have lose it
i have lose something that i 
1. care
2. love
3. scared when lose it




kepala ku buntu sekarang
xtahu ke mana ia terbang
aku seperti orang yang hilang tempat bergantung
tiada tempat untuk mengadu lagi
sepi bakal melanda diri kelak
tiada yang akan mendengar tangisan seorang student pompuan yang tengah sedih

sekarang aku xtaw nak bgtaw kat sapa lagi..
hanya kat sini sahaja aku dapat meluahkannya

"terima kasih" banyak kepada yang sudi mengambilnya dari aku
tidak kah anda tahu+fikir bertapa seksa+sedih nya hidup seorang pelajar yang masih bergantung kepada 
ibu bapa apabila dya kehilangan something yang amat dia sayangi?? 
sememang nya student itu masih mempunyai harta nya yang paling berharga
(ibu bapa)
selain drp itu, dya juga memerlukan"nya"
ketika berjauhan drp keluarganya

sekarang
benda sudah pon jadi
sudah pon berlalu
tiada apa yang dapat di undur kan balik
kerana masa sentiasa foward ke hadapan
tiada masa yang reverse ke belakang
kita harus redha ngan apa yang berlaku kepada kita
terima dugaan yang diberikan oleh ALLAH
 kita xdapat melawan takdir
kerana kita hanyalah "pelakon" di atas duniaNya

hopefully u can imagine what i have said up there
and here is the picture the "something" that i lose




the end for this time
i'll come back as soon as possible
chill2 yaw!!
(walaupon aku xdapat nk chill hari ni)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...