mulakan dengan

mulakan dengan

Friday, December 31, 2010

post 75~ lepakking new year

31102010-01012011
aku n da geng ke kuantan
bermalam at TC(teluk cempedak)
lepak2 g mega mall & ecm(east cost mall)
memang betol2 shopping ari nih.. 

round punya round sampai lenguh kaki kami..
then aku n ika g tengok movie..
cerita "THE TOURIST"


best giler citew ni..
korang nk tahu mcm mana citew tuh??
meh cini nk citew..
apa?? korang ingat aku ni tukang citer ke nk citer2 kat cini.. :p
g lah tengok cendri..haahaa

then, pagi2 lagi dah makan breakfast ngn mcd..
mcm org puteh plak..haahaa
wat ever laa..lagipun kfc ngn mcd jew yg ada dekat tuh..
bantai jew la.. lapar lah katakan... :p
thanx to ika, aida, n biah for this new year ^_^

p/s : im sory ika if u r not have fun while lepakking,shopping n walk with me..

Thursday, December 30, 2010

post 74~ happy new year!!

esok kita akn bukak lembaran baru lam hidup..
lembaran apa??
bukan nk padamkn semua kenangan2 2010..tapi nk hadapi cabaran utk 2011
sbb esok dah start tahun 2011

law budk2 skolah, mereka dah pon x sabar2 nk ke skolah sbb bleh jumpa kawan2 
n bleyh pakai baju skolah yg baru..
sudah tentu mereka2 full set baru..kan3??
dari kasut, seluar, baju, beg,..semua lah..serba baru..
seronok betol jadi budak skolah
i mean, really2 a kid..
bukan skolah menengah..skang sal budak2 skolah rendah..heehee

law yg skolah menengah,
xde rasa xcited sgt nk g skul sbb mereka dah ada perasaan..
ada suka n duka yg diorang xnk tempuh..
kadang2, budk skolah menengah ni,
uniform skul diorang, still guna yg tahun lepas...
alasan : mak cakap "kaw dah besar, pakai je yg still bleyh pakai..x payah nk membazir"
adik ckap "abg/kakak bagi la peluang kat adik plak beli baju baru..abg/kakak kan dah pernah pakai baju baru masa kecik2 dulu"

huh! hampeh punya jawapan drp adk..
tapi tuh bukan jawapan drp adik aku yeer.. :)
adik aku baik.. :p

oke..itu adalah selingan..
nnti 2011, aku harap aku dpt tempuhi cabaran nyer ngn tabah..
aku leyh lupakan  something2 yg leyh lukakan hati aku..
aku akan cuba utk tidak mudh nk touching2..heehee
n hopefully, aku akn jdi lebih rajin.. 
lebih2 lagi dh nk dekat exam..

utk korang2 semua..
smoga 2011 anda akn "disinari" somting2 yg anda mahukan..

ok! that all..
assalamualaikum..
n say gud bye to 2010!! 
^_^

post 73~ exam

UPS(ujian pertengahan semester) da nk dekat..
tinggal about 2 weeks jew lagi..
skang adalah mood study..(walaupun xbraper nk study)
maklum lah aku ni bukan nya rajin sgt pon..
mood nk revise balik chapter2 yg da blaja..

hopefully dapat lah aku revise balik apa yg aku dah blaja
ngan masa yg singkat yg ada skang..(betol tatabahasa aku nih?)
sorry ya law blog aku ni bersarang starting today..

p/s : to nabil~ jangan nk perli2 aku lam klas plak nnti
sal aku x update blog..
sbb kaw pon 2X5 gak ngan aku nnti.. :p

Tuesday, December 28, 2010

post 72~ sicks!

this week..im got F.L.U
i cant breath well..huuhuu
terasa sesk nafas kadang2..
bersin tu, xyah nk cakap r..
memang wajib dah tuh.. =p
beside that, cough also one of my sick..

2 3 minggu lagi dah nk UPS..
arap2 sempat lah sihat balik.. :)

p/s : to nabil~nah aku dh update dah blog nie... =p
walaupon x de input,at least aku update.. haaahaa 

Saturday, December 25, 2010

post 71~ going out!

25th of dec 2010..
on krismas day..
kami berenam, kuar g bandar jengka.
start kuar around kol 3..
huh! bapak awal..
then, g kfc..mkn2 dulu baru lah bertolak g pasar malan..
kami makan tu, sambil2 nk sambut beday ika n ayeen..
this is my besties~ika
(sory, pic ayeen xde.xley nk tunjuk)
(bertolak? mcm nak g jauh plak..haakhaak)
jalan2 pusing2 tu, ambik masa around 1 jam 1/2 kot..
aku  pon xsure..heehe [kusyuk sgt jalan2.maklum la..]
yg paling best, my fren belanja aku n ika makan kat kfc tu.. heehee
nk tahu org nyer? MOHAMED RUHAIZZZAT
(hah! ambik... besar2 tulis nama org yg sponsor makann tu)

...this the guy...
thanx ya sbb belanja kami..
lain kali, law nk belanja lagi pon boleh.. heehee =p

Thursday, December 23, 2010

post 70~ i wish can have it


i get this photo from other blog..
act, pict ni ada background,
tapi aku bukan nk tunjukkan background dya tu, aku juz nk bgtaw sal pic ni jew

oke! back to the topic,
bila aku tengok pic ni, aku terus teringat kat quotes
"if u love sombody, tell them..otherwise, they will never know bout ur feeling"
automatically, quotes ni terlintas kat lam kepala aku..
(mcm mana bleh x terlintas, law hari2 ada depan mata.. :p)

aku sgt berwishes agar ada manusia yg akan melakukn nya kat aku
(alah! berangan jew lebih..heehee)
law aku, agak nyer ada  lah kot..
tapi, aku rasa aku dah silap suka kan dya..
xper lah..yg berlalu, biarkn berlalu jer..
betol x?? heehee

bukan aper, sometimes,
im think about somthing out of box
(meaning:sesuatu yg x patut aku pk pon aku pk jgak)
thats why aku terasa mcm nk buat entry ni..
mana tahu silap2 hb, 
i will met the right person..
i mean, mr right for me..
haakhaakhaak :D
(sgt lah lama utk pintu hati aku ni terbuka utk mana2 mr right wat masa skang..huuhuu)

p/s : opsss!! terjiwang lah plak entry ni..heehee
sory yer... :)

Tuesday, December 21, 2010

post 69 ~ quiz!

waah! hari ni kitra ramai2 masuk dewan besar kolej
Dewan Ibnu Sina..
nk wat apa ek?
haaa!
meh sini nk bgtaw..
kita ramai, dok bersila atas lantai n jawab quiz..
quiz ni bukan sebarang quiz taw,
quiz ni adalah "OPEN BOOK QUIZ"
kelas x bunyi dya??
haahaa
mcm budak U gtu...

mula2 rasa bersyukur gak sbb bleyh bukak buku..
tp, law pk2 balik,
n berdasarkn pensyarah2 bgtaw,
open book quiz lagi susah drp test biasa..
huh!
memang kena pegang teguh betul lah ngan ilmu yg ada lam dada tu..
law x.. memang hancur lah lam dewan nanti..

AND...
law nk tahu lagi,
quiz ni ialah quiz PHYSICS!!
memang mencabar tahap dewa dewi betul lah..
nasib baik la, utk sem 2 ni, 
aku lebih memahami silibes yg diajar..
thanx kpd pensyarah yg mengajar saia..
PN. SARIMAH BINTI KAMRIN
n time kasih jugk wat kawan2 saia yg banyak membantu saia utk memahami subjek ini
thanx so much!!


Monday, December 20, 2010

post 68~ happy beday!

21/12/2010 is my roomates bufday..
also my bff at matriks..
ingat nk wat jahat..heehee
tapi kesian plak kat dya..
malam2 sejuk nk kena mandi..
dah la musin hujan..
bertambah2 sejuk la dya nnti..

aku xtaw nk wat ape..
nk bg hadiah yg grand2..
huh! xde sen lam poket.
law datuk abah n datin ma aku tu cop duit,
boleyh je aku bg apa yg dya mintak..
haahaa [cakap je lebih~metafora]

then, aku amek keputusn aku wat kad ucapan buatan sendri
xatw la apa yg aku bantai tulis lam kad tu..
1 aku wat kad secara personall..
n satu lagi,
aku wat kad whishes drp member2 satu blok..blok siti khadijah
bukan semua budk2 pon aku amek..
tapi separuh tu adalah..heehee

masa nk wish,
aku ngan ket, wat ala2 gempak skit..
buat mcm nk wat jahat kat eka..
drp dya tengah study,
lari ke hujung katil takut kami kenakan dya..
tambahan plak, ket tgh pegang satu bekas..
(nmpak mcm ada somtim nk tuang atas dya)
padahal yg ket pegang tu ialah kek yg nk bg kat dya..
sempena beday dya..
so, kami makan lah kek tu beramia2..heehee
syiok uuh!!
kek tu drp mana tu xperlulah dimentionkan kan? 
cukup lah sekadar kami2 je yg tahu..heehee 


p/s : to ika~sory law kad tu hodoh..
to ket~ bagus..rancangn kita nk kenakan dya, 
agak menjadi..heehee ^O^
thanx for de kek too..
saia pon turut sama makan..

Sunday, December 19, 2010

post 67~ hujung minggu

lau tgok kan tajuk,
 mesti dah tahukan motif aku nk menaip entry kali ni..heehee
motif kali ini adalah pasal cuti..

aku paling xsuka cuti time dok kat matrik..
bukan aku xnk cuti langsung
tapi law cuti, konfirm aku x study punya..
n law xde cuti, at least, aku mengikuti kelas lecture..

law bagi cuti satu minggu, sah2 aku nk..
heehee
n lam cuti tu, aku akn balik ke kg halaman aku
iaitu KELANTAN!! 
aku nk ajak my abam kuar..(law lah time tu pon dya cuti gak)

hujung minggu ni, my frens (ayeen, faris, n ijat)
diorang tour ke KL..
kata nya nk shopping2
Y.E.S(year end sale) la katakan..
sape xnk lepas kan3?
diorang ada mengajak aku..
but, aku xleyh follow..
bukan aku mau saved pocket money aku..
tapi aku xdapat permission drp datin ma aku..
datin ma ckp "xpayah pegi"
so, demi mendapat keberkatan lam perjalanan, better aku xpegi
law aku pegi without permission datin ma,
nnti ada apa2 berlaku, 'bersabit' laaa..
heeheehee

balik2..ayeen..
boleh plak dya tag aku d satu gambar diorang g sana
haish!
memang bleyh wat aku jeles..

p/s : xpe2..nnti aku masa..
ada rezeki, kita g lagi yee ayeen.. ^_^

Saturday, December 18, 2010

post 66~ pasar malam jengka

 petang tadi kuar,
g pasar ngan ket..
cian kat kami sbb tinggal kitorang jew antara kirtorang2..
yang laen sumer balik umah..
al-maklum lah rumah dekat..heehee
kami?  mau xbalik nyer, kelantan n perak!
jauh drp pahang wwooo~

time g sana, jalan punya jalan, hujannnn!
terus ket beli payung satu supaya kami x basah..
thanx ket for the umbrella..!
xtaw lah pulak hari nk ujan..
sbb sebelum kuar tadi, xnampak gelap pon awan
law x, memang aku dah bawak payung aku punya.. :)
banyak pulak kedai yang tutup kat pasar malam tu disebabkan hujan ni.
cian kat ket, sbb dya nk tengok tudung2..
terpaksa dya bertolak ansur ngan peniaga sbb kebanyakan peniaga bungkus barang2 diorang
sbb takut basah..

apelah pakcik, makcik, akak n abang penjual ni
dah tahu nk meniaga, kenapa x sedia awal?
mcm diorang tahu je bila nk hujan sumer tu..
pasang khemah kecik2..esh3

p/s : mcm lah sewa tapak tu,
boleh sewa besar2 kn?
haahaa
n kalau boleh pun, mestilah mahal kan3?

Friday, December 17, 2010

post 65~ melaka!

16/12//2010
around kol 4.30,bertolak ke melaka..
bermalam di kolej Matrikulasi Melaka (KMM)
samapi kat sana around kol 11.30 malam..

esok pagi, berttolak g UTeM..
pegi kat Fakulti Kejuruteraan Mekanikal..
kat Bandar Tasik Utama..
kemudian, g kat kampus induk  dya kat Durian Tunggal

then,petang tu, after semua budak2 laki siap solat jumaat,
pegi jalan2 kat bandar melaka..
tapi , ada ke patut pakcik driver bas tu suh round 1 jam jer..
memang x puas hati btol laa..
 then lepas tu, trus balik..
aku tidor je sepanjang perjalann tu..

tapi,
xde lah rasa x puas hati sgt ngan pakcik tu..
 sbb aku dah pernah round dah kawasan melaka tu..
hehee
aku g ngan pamily aku semasa abam aku study kat UTeM 
syg skali aku xleyh nk jumpa my abam masa duk kt melaka tu
coz dya sibuk bekerja..
insyaallah, bleyh jumpa nnti bulan depn.. ^_^
hopefully! 

Monday, December 13, 2010

post 64~ tak percaya

ini bukan tajuk lagu Liyana Jasmay yer..
"bukan aku tak percaya cinta"
tapi sekarang..
aku xpercayakan MANUSIA
tahu mcm mana eja manusia?
M.A.N.U.S.I.A.
haaa! mcm tu laa..
bg aku yg dh lepas skul rendah memang senang eja manusia..
tapi budk tadika?
separuh2 jew pun yg dpt eja..
tu pon yg terrramat bijak

utk mengeja manusia memang senang
tapi nk percayakan manusia memang susah
it is the hardest "work" that i had do
kalaupon kita percayakn seseorang manusia tu,
tapi, tapi kalu dya jadi BACKSTABBER ?
boleh ke percaya kat manusia yg jenis mcm nie?

tapi yang menjadi persoalan sekarang..
macam mana kita nk tahu manusia tu seorang backstabber?
anyone, any suggestion?
i really want to know about this.
please tell me about this info..

for this moment, i already have fren that have this kind of attitude
i knew about this coz,
dya akan cakap pasal aku law dya borak ngn mybff
n dya akn cakap sal mybff law dya borak ngan aku
aku n mybff is beleaving each other.
so, nothing misunderstanding between us (mybe lah kot bg aku, tapi bg dya aku xtaw.might be dya simpan lam hati n xnak bgtaw..itu adalah hak dya)
**kes ini adalah terang terangan backstabber

macam mana ngan backstabber senyap2??
eh, ada ke back stabber senyap2?
heehee
harap paham lah yer apa yang aku cuba sampaikan ni..
backstabber senyap2 lebih kurang ngan talam dua muka la..
tapi bagi aku,
law dah jadi talam tu, bermuka muka laaa..
haahaa

p/s : please leave comment about 
the question that i have ask..
thanx!! ^_^

post 63~ *Diam Diam Jatuh Cinta*

Ramlah Ram


Diam-diam.. berpandangan..
Mata bertentang mata..
Malu-malu.. aku malu..
Kau buat begitu..

Jeling-jeling.. kau menjeling
Senyumanmu menggoda..
Lama-lama.. dalam diam
Aku jatuh cinta..

Beginikah rasanya
Sakit asmara..
Siang malam gelisah..
Ingin bersama..

Ku tunggu, ku menanti
Kata cintamu..
Biar senang dihati
Ku disampingmu

Jangan-jangan kau berpura
Sembunyikan hatimu..
Bukan-bukan ku tak tahu
Debar didadamu..

Kita saling sama cinta
Tetapi malu-malu
Diam-diam jadi rindu
Rinduku padamu

Dulu malu tapi mahu
Kini baruku tahu
Diam-diam jatuh cinta
Bersama akhirnya.

post 62~ happy sgt2!

semenjak 2 menjak ni
aku ngan my abam makin kerap contact2..
bukan contact masa main netball yer..heehee
tapi ni saling menghubungi

aku rindu giler2 dh kat my abam
seblom ni xkerap sgt contact
sbb dya bz..(kot nyer)
tapi law nk kata aku bz?
aku still leyh luang masa nk msg n calling2..heehee

then lam msg dya, dya ada janji somtim ngan aku..
hopefully dya akan tunaikn jnji dya A.S.A.P
tapi yang wat aku cedey nyer, aku xdapat jumpa ngan dya..huuhuu
kami dah counting2 days da ari tuh..
tapi xda pon hari yg kami akan cuti skali..
cedey yang teramat cedey.. =(
bilalah agak nyer aku akn jumpa ngn dya??

agk nyer lepas aku abis matrik kot..
aduh..lama nyer nk kena tunggu..
1..2..3..4..
4 bulan lagi..waaaaa!
xsabar3.. ='(
tiba2 plak jadi teringat kisah2 silam..
heehee.. rasa nak balik ke zaman dulu jew.. (^_^)Y


my abam wif adik ku sayam.. =)

Sunday, December 12, 2010

post 61~ lagu3

xtaw la kenapa malam ni rasa nk update lirik lagu jeer..
dah la lagu jiwang2 yg aku update
haak3..
sory ya guys!
this is one of my fevret hobby
dengar lagu jiwang2
best wooo
lama2 bleyh jadi tertido..
heeheehee

kadang2 tu,
time sedih2 or time jiwang2 pon leh layan lagu yg mcm ni..
cuba pikir secara logik,
xkan la time sedih2 nk dengar lagu paramore?
haish!
mcm pelik jew bunyi nyer
kita mesti lah nk kena layan lagu yg seiring ngan hati & jiwa kita time tu
betul tak?

baru je nk jiwang2 sket, alih2 lagu revolusi nyanyian bunkface 
plak yg kedengaran
terus mati mood jiwang tu..
ada betul tak?
haaahaahaa 
:)

oke la wat ever lagu korang semua,
aku jenis manusia yg layan semua lagu..
tapi ada 1 jenis lagu yg aku x layan..
xingat lak nama jenis lagu tu..
haaa! hardcore kot..
aku xlayan bukan x minat or benci ya..
aku xlayan sbb aku x paham apa yang penyanyi tu nyanyikan
bleyh terkejut aku dengar lagu mcm tu..
kena plak time tgh2 malam..
memang............
korang pk sendri la persepsi sendri
lau aku..agk menyeramkan + menakutkan..
haahaahaa :p

post 60~ *Bila Hati Sudah Sayang*

Scorr
Bila hati sudah sayang 
Semua menjadi indah 
Marah bagaikan gurauan 
Bencimu tak kudendami 
Apalagi senyumanmu 
Ku terbayang kala rindu

Tidak perlu kujelaskan 
Apa yang aku inginkan 
Berkasih biarlah satu 
Bercinta setia di hati 
Hanya itu yang kuharap 
Moga hatikan bersatu

Sepenuh rindu hatiku merindu 
Debunga cinta penuh di jiwa 
Terlalu payah nak ku melupakan 
Bila hati sudah sayang 
Aku jadi gila bayang 
Memuja bulan bintang yang membisu

Entah apa lagi kuluahkan 
Untuk ku menyatakan cinta 
Setengah nyawaku menahan 
Mabuk cinta sakit cinta 
Rindu makin menyesak 
Namun orang yang di sayang 
Diam bersahaja

Usah bermain rasa jika hanya menduga 
Nanti tersentuh hati pedih menyeksa diri 
Dengarkanlah rayuanku 
Berikanlah kasih sayangmu

post 59~ *Andai Dapat Ku Undurkan Masa*

AXL's

Dalam senduku merajuk seketika
Laluku pergi meninggalkan dirimu
Tanpa ku duga
Lilin menjadi bara
Gurauanku jadi dilema prasangka

Kau menyangka aku pergi kerna dia
Yang tak pernah wujud dalam alam cinta
Belum sempat ku jernihkan suasana
Engkau pula yang hilang
Entah ke mana

Puas sudah ku mencari
Ku tinggalkan pesan
Ku kirimkan berita
Agar dapatku temui dirimu
Umpama sebutir permata yang bersirna

Andai dapat
Ku undurkan putaran dunia
Inginku ubah semula kata-kata
Dan tingkahlakuku yang salah
Agar kita dapat seiring
Di mercu asmara

Tak ingin lagi
Dan tak mahu lagi berpisah
Bukan dengan kerelaan hati
Penyesalan yang tik ada kesudahan
Ku tersepit dalam jerat sendiri

Saturday, December 11, 2010

post 58~ aku adalah bodoh!

dah tahu dlm sungai yg kat depan tuh ada buaya,
aku still lagio nk menyeberang..bukan tu jeer,
aku still lagi nak masuk n mandi lam tu..

aku memang bodoh
memang nk kena gigit n nak kena makn ngn buaya tuh
dah sah2 buaya suka makan manusia..huuhuuhuu :(
buat apa lagi nk meredah?
walaupon kat seberang sana ada somtim yg aku nk..
padahal somtim yg aku nk kt sberang sana tu ada di tebing sini..
tak perlu utk aku menyeberangi sungai tu

aku sudah pon menerima padah sbb nak memberanikan diri 
dulupon aku dah bersedua utk menaggung risiko ini
n sekarang,
memang aku perlu face risiko itu
padan ngan muka kaw norshafiza!
kaw memang bodoh!
xpernah nak gunakan otak n akal yg Allah beri tu ngan baik

tapi aku rasa, aku xberdaya nk tangung nya
aku xkuat
somone..please help me..
help me to get up
help me to face the day
please give me support n strength
so i can be a "strong" girl

p/s  : im feeling bad rite now
aaargghh!!
xda sape2 yg bleh mengembalikan mood aku
wat mase skang :(
(sesape yg bley, dya memang hebat) :p

post 57~ ada ke patot?

hujung minggu ni aku n ika kuar g bandar JENGKA
masa nk kuar, + lagi dua org membe yg terserempak sblom smpai kat guard..
so kami naik teksi sama2..
masa teksi kami da sampai, budak laki plak yg amek teksi kami.. huh!
ada ke patut!! =,=

then kami call teksi lain plak..
masa teksi yg kedua sampai tu,
pakcik tuh agak peramah [the first impression]
agak lam 2 3 minit lepas tuh, pakcik tuh da bercakap melampaui batas
pakcik tuh cakap something 18SX..
ada ke patut!! huh! -,-
huuhuuhuu
aku terus muncung jer lam teksi tuh..
BENCI gilak sama manusia yg suka cakap camtuh..
xde point langsung nak cakp2 benda cmtuh!!

masa balik, nasib baek naik teksi pakcik laen..
fuuuh! lega.. :)
masih kekal di ingatan no plat paccik tuh.. 5178

Thursday, December 09, 2010

post 56~ confused

lepas abis matrik ni, nak sambung kos ape ek?
skang tengah ambik kos mekanikal
tapi lepas ni, law bleyh xnak ambik kos ni dh..
sbb aku nk lari drp sbjek FIZIK 
haahaahaa :p

tapi, rasanya,
law dah terjebak ngan kejuruteraan ni, memang xbleyh nk lari drp fizik dah
kan3??
puas dh dok pk2
kos apakah yg bakal mnjadi peneman hidup aku nnti..
:(

Wednesday, December 08, 2010

post 55~ gud day

why i said its a gud day?
sbb wifi is in gud behaviour today..
saia bleyh on9 n bleyh berbloging..
 yeay! 
^_^

its also a gud day coz.......
tuuuut... :)

post 54~ gud WIFI

time kasih kepada wifi kat kolej ni..
sgt2 gud behaviour..
sampaikan aku nk online pon xdapat..
sahkn nk online
nk sign in facebook pon cam hampeh.
huh! -.-'
ari ni dapat connection.. tapi xtaw dapat tahan brape lama..
nasib baik bleyh post benda ni pon da kira baek da nasib
haakhaakhaak

p/s : wifi, jangan wat perangai mcm ni lagi ek..
jadi lah  yg baek ye..
nnti org benci awak taw :p

Monday, December 06, 2010

post 53~ im sorry

mintak maaf sgt2 kat nabil, afdhal n dommy..
sbb aku terpaksa delete entry yg korang komen tu
ada something yg perlu aku delete
tapi aku x pandai.
heeheehee
so, aku ambik jalan mudah, aku delete entry tu..
sory ya guys!

Thursday, December 02, 2010

post 52~ *Disaat Aku Mencintaimu*

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi

Di saat aku mulai mencintaimu,

berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,



Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,

Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,



Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,

Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….



Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,

Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,



Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,

Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….



Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini

Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta



Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,

Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,



Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku

Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,



Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku

Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta...

Thursday, November 25, 2010

post 51~ *Mengusung Rindu*

Dalam hati ini ada nama mu
Nama seorang insan yang aku rindu
Dalam diri ini ada sayang mu
Sayangnya diri mu tidak mengerti

Dalam senyuman ini ada tangisan
Tangisan seorang insan terluka
Dalam jiwa ini ada pilunya
Pilu yang membuat aku menangis
Oh hibanya... ( oh... )

Sayu hati... sayu sekali
Melihat engkau berpimpin tangan
Dengan sidia
Sakit hati... sakit sekali
Pabila cinta yang aku beri tak dihargai

Sungguh terhina letih tidak bermaya
Rasa terkilan bunga yang ku puja
Kini mekar harum di jambangan orang
Kau yang ku sayang
Aku yang gundah

Kalau tahu sakit begini
Tidak aku bermain cinta
Kalau tahu siksa begini
Tidak aku menyanyangi mu
Pilu resah di hati ini
Mengusung rindu...
Ku tak berdaya

post 50~ cycle of love

this is what people said..

love is a cycle.
when u love,
u get hurt.
when u get hurt,
 u hate.
when u hate,
u try to forget.
when u try to forget,
u start missing.
and when u start missing,
eventually u'll fall in love again.



this is what i said..


love is a cycle.
when u love,
u get hurt.
when u get hurt,
u trying to hate.
when u trying to hate,
possibly u will forget.
when u forget,
u start ignore.
and when u start ignore,
eventually u will find someone to treat ur wound..



Wednesday, November 24, 2010

post 49~ *Tak Suka Tak Apa*

_Screen_

Jikalau orang tak suka tak apa
Tapi janganlah kau mengata
Sudah menjadi adat di dunia
Ada rupa dan berharta orang suka

Jikalau orang tak suka tak apa
Biarlah ku mengundur diri
Mungkin kau rasa aku tak sepadan
Dengan dirimu

( # )
Ku sedar diri ini
Aku hanyalah insan biasa
Tapi aku ada harga diri

Walaupun terguris hati ini
Hingga menitis air mata
Namun semuanya tak bererti
Bagimu

Waktu orang suka semuanya indah
Waktu dah tak suka oh ada-ada saja
Sukarnya nak ku temui
Cinta yang sejati dan bahagia

( ulang # )

Jikalau orang tak suka tak apa
Tuhan masih menyayangiku
Moga suatu hari akan tiba
Jodoh buatku dengan insan
Yang ikhlas cintanya

Tuesday, November 23, 2010

post 48~ *Akan Tiba*

OST Rona Roni Makaroni _ Alif Satar

hey hati ku..
selalu mendambakan cinta namun tak kunjung tiba
hatimu itu spt apa yg ku mahu selama ini

ertikanlah
bagi ku yg kaku tanpa kamu

chorus :
kaw ku cinta engkaulah yang kupuja
tertunggu selama ini tak ku jumpa
dengan mu ku dilamun indah
ku harap cinta kan tiba di hati kita

lihat kamu tak ku sedari waktu dah mulai tinggal kan ku
kau..kau..kau.. buat ku lupa mengapa ku di sini pada mula nya
ertikanlah malam ku yang syu dingin tanpa mu

post 47~ besi

practical mekanikal ari ni start kol 3 until kol 5
kerja : potong besi
alatan : gergaji besi

sakit woo tangan aku ari ni..
sampai nk pegang pen utk menulis pon x larat
nk tulis no 3 jadi O
mak aku tanya nape x guna mesin canai?
kalau lah d beri guna kan bagus!!
heeheeheehee
xde la susah2 nk pegang gergaji n sampai sakitkan tangan..

hopefully esok da xde da sakit ni
bley la aku catat2 apa yang patut time lecture nnti.. ^_^

chill2 yaw!! ^_^

Monday, November 22, 2010

post 46~ jom berbasikal

dak2 klas aku, 1m01 bleh kor perubatan(kawad kaki)
untuk koko d kolej

ari ni kitorang g ladang kelapa sawit..
bukan nk g ambik buah sawit ya
tapi kami g sana utk mendaki bukit
haahaahaa [bukit yang x berapa nk tinggi]
g sana ngan basikal
ada 3 bukit yang kami perlu daki..
1 bukit yang teramat curam x dpt nk lepas..
1 klas x lepas

lepas abih satu round,
ckgu bg pelepasan nk g try skali lagi utk naik bukit yg tinggi tu
xtaw la sapa yang lepas sapa yang tak for the second time
sbb aku x join skali
niat nya nk join tapi time tu ada rasa semput skit
so, better, utk tidk burden org lain, baik tarik diri awl2.. heeheehee
walaupon perasaan memang nk join skali dah tahap kemunck.. :(

time balik, ada budak klas aku terpijak tahi lembu 
masa dya nk imbangkn diri dya drp jatuh dr beskal
satu kelas gelakkan dya
and now,
dya dapat nama baru..
"LEMBU"

balik2 kena basuh beskal..
lepas basuh, simpan..n selesailah aktiviti koko kitorang arini

abis suda..
chill2 yaw!! ^_^

Sunday, November 21, 2010

post 45~cannot achieve

in my life..
there are somtim that i never touch
i never get into it
i know, most of people have get into it
all my fren that i know already have their experience
but i doesn't have it

im not sad wif it
but i'm proud of it
sometimes, when i am alone
and when i think about it,
there some advantages and disadvantages..

when i think about it,
i can't figure out wat is that benefit n badness

sometimes, when i look others
they are really happy wif their world
they ignore wat people want to talk bout them
i can't find+think when is my time
i don't want it when i'm studying
i'm scared if it can make disturb my lesson

oke now, 
i don't know anymore wat to write about

chill2 yaw!! ^_^

p/s : cuba teka apakah yang dimaksudkan 
berdasarkan teks d atas
please do leave a comment if u wanna answer it..

post 44~ back to jengka

on my way back to jengka, x abis2 dok gelak atas bas
haahaahaa ^_^
semua masalah yg ada lam kepala jadi x ingat da..
mcm2 topik yg digelakkn

hope so i will never remember bout 'it' again..
n hope so i will never think about 'it' again
bcoz, 'it' can make me lose control..
but now i can control..
heehee

at the end of sem, i will let u know about it.. :)

chill2 yaw!! ^_^

Friday, November 19, 2010

post 43~ beza cinta, sayang, suka, minat

Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)



Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)


Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

post 42~ ♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi, itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar, masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat kasih sayang yang terbaik, khas buat diri kita.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan.

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi manusia yang hebat jiwanya.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA.

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA.

~ALLAH knows BESt!~

Thursday, November 18, 2010

post 41~ balik kampung

ari selasa balik kelantan drp jengka.
n pada hari khamis..iaitu pada hari raya ke-2
balik ke kg!!
huurreeeaaayy!!
BANDAR PERMAISURI
dapat tengok org korbankn lembu
lembu atuk aku

waaah!! 
memang meriah aku duk kat sna
walaupon actually 


xtaw nk wat pe kat sana
keje kat sana adalah
1. makan
2. makan
3. makan
4. tido

haahaahaa
 banyak makan la plak dok sana..
org2 kat sana cakap aku semakin membulat
huaahuaahuaa
macam BOLA..
huuarrghh!
bola kot..teruk benar bulat muka aku nih..
haish1 nk kena kurangkna makan ke?
** i will never do that.. haahaahaa[serious]

than, becoz aku enjoy sangat masa duk sana,
aku bleyh lupakan that person 
he had gone from my mind..
thanx so much ALLAH..
alhamdulillah~~

ok that all..xtaw nak cerita apa utk raya nim..
chill2 yaw!! ^_^

Friday, November 12, 2010

post 40~listen,read,write

esok  aku ada MUET 
muet aku kol 7.30 pagi
awal nyeeeeer..

test untuk esok
1. listening (nak taw korang ni alert ke tak)
2. writing (nak taw korang tahu ABC ke tak.haha)
3. reading (korang tahu membaca ke tak nie ek? heeheehee)

**saje je tambah entry kat blakang test tu..
xperlu tulis pon sbenarnya
sbb for sure korang mesti dah tahu untk apa sume tu kan3??


wish me luck for MUET tomorrow ye..
wish luck too for my fellow frens at KMTPh.. ^_^
gud luck to candidate yang bakal menduduki muet nnti yee..
gud lucks! :)

--the end--
chill2 yaw!! ^_^

Thursday, November 11, 2010

post 39~ Forget it!


in order to forget all the memory,
it comes back unfortunately
it comes without i invite it
it comes while im smiling and happy with my frens
that is the time u appear..
sometimes...
it can make my happines stop suddenly but i ignore
it can make my smile turn to gloomy but im still smiling
but..
its all oke..
its all in my hand..
i can handle it
i can handle how to face it
i can handle how to cool me down
i can handle to make me always cool
i will never turn back
i will never liking again either to u or others
i will just waiting not hoping but to get the reality
i will never say anything bout u
i will never say anything to u
i just can face u and smile to u
i just can face u and answer ur question
i just can face u and will greetings u when u start
i will not start it
or
i just can face u and be silent
nothing will come out from my mouth 
nothing to talk about
although u talk to me
i can be cruel
i can do just looking each other
i see u
u see me
when u start to talking to me,
i dont know how to give feed back.
im scared
im scared if u noticed that im trying to avoiding u
its not my intension to avoiding u
but the condition that i have go through along the day
it have teach me
teach me not to love somebody
STOP!
enough for now!
no more u in my life!
fullstop!
i realise something in my life while i have pass all this
i realise that im not feasible and do not deserve to be loved 
except from my family and my best fren
the rest of them, i dont know..
thanx for being my fren for the sem 1..
this is not means i would never forget u as my fren for this sem..sem 2..


for now, my heart is closed!!
no one will not have chance to enter it
no one have chance to open the door
just me can open it give someone to enter into my heart

oke.. finish!
chill2 yaw!! ^_^

Monday, November 08, 2010

post 38~ jengka!

im already at jengka on 7 November 2010
sampai kat terminal kol 7 pagi(lebih kurang)
8 November 2010, kelas first start..
first klas aku kelas koko..
peerrrgghh!!
memang enjoy..
aku jadi pengerusi sementara untuk pelantikan pengerusi tetap..
pemilihan ::
pengerusi : amir
naib pengerusi : muiz jabar
setiausaha : nik mohd faris
bendahari : nabilah mahir

seleaps tu, dipecahkan plak kepada 3 group..
4 org pompuan terpaksa berpecah..
hanya 1 group yang ada 2 org pompuan..mira n norita are together..
aku n bella are separated..one by one..
aku group ke-3..7 org semuanya..
'konco2' lelaki yang lain lam group aku..
nabil, najil, faris, syahmi, safuan(oi2), and afiq..
group aku dapat cikgu drp kelantan..
EN. ESWADI
weeeeee~~
^_^

oke. that all for the my first lesson at kmtph.. 
chill2 yaw!! ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...